Recept.
Havermout plaatkoek
Wat heb je nodig:
400 gr. Gesmolten boter
1 pak bruine suiker
300 gr. Zelfrijzend bakmeel
250 gr. Havermout
5 a 6 geraspte appels/kaneel/rozijnen/evt. noten
Met de mixer het bakmeel, de havermout en de suiker door de gesmolten boter mixen.
Doe de helft op de bakplaat. Daaroverheen het appelmengsel. De rest van het deeg erover. De bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven(175 graden) gedurende 70 min.
Recept. (met dank aan Ali Veenstra)
BOKKENPOTENTAART
2 pakken bokkenpootjes
0,5 liter slagroom
1 rol digestive biscuitjes
3 zakjes klopfix (slagroomversteviger, gewoon in de supermarkt te koop)
2 zakjes vanillesuiker
ronde taartvorm, de bodem bedekt met bakpapier
Bereiden:
Maal met een blender (of met de hand) de rol biscuitjes fijn tot kruimeltjes. Smelt in een pannetje 100 gram boter en voeg als de boter is gesmolten de kruimels toe. Zet het vuur uit en roer goed door elkaar. Doe het in de taartvorm en druk het goed aan met een lepel. Klop de slagroom, klopfix, de vanillesuiker door elkaar, voeg daarna de advocaat erbij.
Breng een dun laagje slagroom aan over de taartbodem. Halveer de bokkenpootjes en leg die over het mengsel, dan weer een laagje van slagroom/advocaat, dan weer halve bokkenpootjes. Als laatste de taart afmaken met verkruimelde bokkenpootjes en een laagje slagroom/advocaat.